Prijs dakisolatie: algemeen overzicht

 

Wat isoleren?IsolatiewijzePrijs per m²Meer info
Hellend dakLangs binnen€ 20 - 50Klik hier
Hellend dakLangs buiten€ 40 - 60Klik hier
Plat dakLangs binnen€ 30 - 40Klik hier
Plat dakLangs buiten€ 70 - 115Klik hier
ZoldervloerPUR op massieve vloer€ 25 - 35Klik hier
Wil je advies over geschikte isolatiematerialen voor jouw dak en een prijsvoorstel op maat?
Hier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij isolatiespecialisten.

 

IsolatiemateriaalVereiste diktePrijs per m²Meer info
Glaswol16 - 21 cm€ 10 - 20Klik hier
Rotswol16 - 21 cm€ 20 - 35Klik hier
PUR schuim12 - 14 cm€ 15 - 30Klik hier
EPS platen12 - 14 cm€ 10 - 20Klik hier
PUR platen12 - 14 cm€ 20 - 25Klik hier
PIR platen12 - 14 cm€ 25 - 30Klik hier
Geïsoleerde platen12 - 14 cm€ 50 - 200Klik hier
Papiervlokken16 - 21 cm€ 20 - 35Klik hier
Cellulose16 - 21 cm€ 20 - 30Klik hier
Houtwol16 - 21 cm€ 20 - 25Klik hier

De vereiste dikte is afhankelijk van de lambda-waarde van het isolatiemateriaal. Hier kom je er alles over te weten. De prijs per m² wordt mee bepaald door het feit of je zelf de werken uitvoert of laat uitvoeren door een vakman.

 

Wil je weten welk materiaal het meest geschikt is voor jouw dak of zoldervloer? Vraag advies aan een vakman. Hij zal je bijstaan met raad op maat. Ontvang nu meerdere offertes van vakmannen uit je buurt. Zo kan je in minder dan 2 minuten eenvoudig prijzen vergelijken.

 

prijzen glaswolGlaswol

Glaswol is één van de meest gebruikte materialen om het dak mee te isoleren. Het wordt voornamelijk geplaatst tussen spanten en wordt afgewerkt met een dampscherm. Glaswolisolatie kan gebruikt worden bij zoldervloeren en hellende daken met onderdaken. Lees meer over glaswol.

Prijs glaswol: Glaswol is reeds verkrijgbaar vanaf ongeveer 10 euro per m². Voor plaatsing beginnen de prijzen vanaf 20 euro per m². Bij het laten plaatsen van dakisolatie heb je recht op subsidies, wat een flink verschil kan maken voor deze investering.

Vraag hier een offerte voor plaatsing van glaswolisolatie.

 

dakisolatieplaten prijsIsolatieplaten

De grootste troeven van isolatieplaten zijn een geringere dikte, nette afwerking en goede afdichting als dampscherm. Het grootste nadeel is dat je moet beginnen vanaf een rechte draagstructuur. Doe je dit niet, dan zullen de tand-en groefprofielen niet goed aansluiten, wat de isolatiewaarde zeker niet ten goede zal komen. Lees meer over dakisolatieplaten.

Prijs isolatieplaten: Dakisolatieplaten zijn verkrijgbaar vanaf 12 euro per m². Voor de plaatsing mag je rekenen op prijzen vanaf 25 euro per vierkante meter.

Vraag hier een offerte voor het plaatsen van isolatieplaten.

 

dakisolatie pur-schuimPUR schuim

Met gespoten PUR schuim kan het dak op een erg nauwkeurige manier geïsoleerd worden. Bij isolatiedekens of dakisolatieplaten kunnen er altijd wel wat kiertjes tussen het isolatiemateriaal ontstaan, maar met PUR-schuim worden deze kiertjes makkelijk opgevuld.

Gespoten PUR kan snel geplaatst worden en de droogtijd is vrij kort. Lees hier meer over PUR schuimisolatie.

Prijs PUR-schuim: gemiddeld kost het isoleren van een dak met PUR in schuimvorm 30 euro per vierkante meter.

Vraag hier offertes aan voor dakisolatie met PUR-schuim.

 

 

Welke factoren bepalen de kosten van dakisolatie?

De genoemde prijzen hierboven zijn richtprijzen. De precieze kosten voor het isoleren zijn niet alleen afhankelijk van de materiaalkeuze. Ook de dikte van het gekozen isolatiemateriaal, de totale oppervlakte die moet geïsoleerd worden en de moeilijkheidsgraad van de isolatiewerken zullen een invloed hebben op de prijsberekening.

Voor het laten isoleren van een hellend dak met glaswol kan je je verwachten aan startprijzen van ongeveer 20 euro per vierkante meter. Afhankelijk van de genoemde factoren kan de prijs hoger uitvallen.

De kosten van dakisolatie zijn ook afhankelijk van het al dan niet zelf plaatsen en eventuele subsidies of andere financiële voordelen. Er zijn namelijk heel wat maatregelen die ervoor zorgen dat de investering in dakisolatie sneller terugverdiend kan worden. Meer hierover in het volgende stuk.

 

 

Financiële maatregelen die prijs dakisolatie beïnvloeden

Dakisolatie plaatsen is een klus die gerust uitgevoerd kan worden door elke handige doe-het-zelver mits de nodige kennis. Aangezien het niet de leukste job is en er ook heel wat tijd in kruipt, kiezen veel mensen ervoor om het dak te laten isoleren. Naast zekerheid over de correcte plaatsing biedt de uitvoering door een aannemer nog tal van andere voordelen, die het prijsverschil tussen doe-het-zelf en laten doen vrij beperkt maken:

 

besparing dakisolatie1) Lager btw-percentage

Als je een huis ouder dan 2 jaar wil verbouwen om het energiezuiniger te maken door middel van dakisolatie, kom je in aanmerking voor een een verlaagd btw-tarief van 9%. De kosten voor de materialen vallen onder het gebruikelijke btw-tarief van 21%.

Er zijn ook nog andere voorwaarden verbonden aan deze regeling. Je leest er meer over in dit artikel.

 

 

subsidie dakisolatie berekenen2) Subsidies voor isolatie berekenen

Een Vve (Vereniging van Eigenaren) of particulier kan een subsidie krijgen voor dakisolatie indien dat gecombineerd wordt met een andere isolerende maatregel. Je moet dan voldoen aan de voorwaarden van de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Er zijn ook subsidies op lokaal niveau. Je kan je gemeentebestuur raadplegen om na te gaan of er vergoedingen beschikbaar zijn in jouw regio.

 

Voor de voorwaarden voor deze premie en andere nuttige info kan je terecht in het artikel “Subsidies dakisolatie”.

 

voordeel dakisolatie berekenen3) Energielening van de overheid

De Energiebespaarlening is een andere maatregel om mensen te stimuleren om energiezuiniger te bouwen en te verbouwen. Dit is een goedkope lening om energiezuinige maatregelen mee te financieren.

De rente is afhankelijk van de datum van aanvraag en de looptijd. Je kan tot maximum 65.000 euro lenen met een maximale looptijd van 15 jaar.

 

 

Dakisolatie laten plaatsen of zelf plaatsen?

Dankzij bovengenoemde financiële ondersteuningen voor dakisolatie wordt het prijsverschil tussen plaatsing door een aannemer en zelfplaatsing enigszins beperkt.

 

Dakisolatie zelf plaatsen

Indien je zelf dakisolatie wil plaatsen, moet je over aardig wat technische kennis beschikken. Bovendien is het isoleren van een dak een klus die heel wat tijd in beslag kan nemen voor een doe-het-zelver. Als je zelf dakisolatie plaatst, dan kom je niet in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief en ook niet voor de subsidies.

 

Dakisolatie laten plaatsen

Indien je een aannemer inschakelt voor het plaatsen van dakisolatie, dan kom je wel in aanmerking voor isolatiesubsidies. Je moet dan wel ook een andere isolatiemaatregel laten uitvoeren (bv. gevelisolatie of spouwmuurisolatie) en voldoen aan de andere voorwaarden. Bij woningen ouder dan 2 jaar kom je dan ook nog eens in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief op de arbeidskosten. Ervaren vakmannen kunnen dakisolatie snel en correct plaatsen. Een correcte plaatsing is cruciaal voor een optimale energiebesparing.

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen