Dakisolatie-advies.nl

Belastingvermindering dakisolatie 2020

Laatste update, 14 januari 2020 – Dakisolatie is een economische manier om je energiefactuur naar beneden te halen en dat is ook de Nederlandse overheid niet ontgaan. Naast de goedkope leningen en landelijke en gemeentelijke subsidies, is er ook een belastingvermindering onder de vorm van een verlaagd btw-tarief.

 

Voorwaarden voor de belastingvermindering

Indien je voldoet aan alle voorwaarden, dan betaal je voor dakisolatie slechts 9 procent btw op de arbeidskosten in plaats van de gebruikelijke 21 procent.

 

1. Woningen ouder dan 2 jaar

Het verlaagde btw-tarief voor dakisolatie is enkel geldig voor woningen die ouder zijn dan twee jaar. Garageboxen, vakantiewoningen en bedrijfsgebouwen vallen hier niet onder. Men kent dit belastingvoordeel dus enkel toe aan woningen die permanent bewoond zijn door particulieren.

 

2. Isolatiemateriaal

Niet eender welk isolatiemateriaal valt onder deze regeling. Met isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, piepschuim of isolatieglas kom je in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief. Deuren, kozijnen en riet gelden niet als isolatiemateriaal.

 

3. Arbeidskosten van erkende isolatiespecialisten

Daarnaast geldt de belastingvermindering niet op alle aspecten van de dakisolatie. De vermindering is enkel van toepassing op de arbeidskosten van de plaatsing zelf, door erkende aannemers. Op de prijs van de isolatiematerialen betaal je dus wel nog het gebruikelijke tarief van 21 procent btw.

 

Ben je op zoek naar een erkend isolatiespecialist om je dak te isoleren? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen.
✓ Klik hier om voorstellen en prijzen op maat aan te vragen bij erkende isolatiespecialisten.

 

belastingvermindering dakisolatie

 

Aandachtspunten belastingvermindering dakisolatie

Werken voorafgaand aan het plaatsen van de isolatie komen niet in aanmerking voor een verlaging van de belasting. Sloopwerken om de plaatsing van isolatie mogelijk te maken vallen bijvoorbeeld onder het gebruikelijke tarief van 21 procent. Voeren de door jou aangestelde vakmannen werken uit die zowel onder het tarief van 21 procent als onder het tarief van 9 procent vallen? Dan splits je het werk op in een deel met 21 procent en een deel met 9 procent.

 

Tip: kies steeds voor vakmannen die zich specialiseren in dakisolatie. Zo ben je zeker dat alle richtlijnen voor de belastingsvermindering gevolgd worden en ben je ook gerust dat de plaatsing correct gebeurt en er wordt gekozen voor een geschikt isolatiemateriaal.
Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

 

 

Andere interessante financiële voordelen

Er zijn nog andere voordelen die ervoor kunnen zorgen dat je de kosten voor het isoleren van je dak sneller kan terugverdienen. Zo zijn er onder meer landelijke en gemeentelijke subsidies. De gemeentelijke vergoedingen kunnen sterk verschillen van gemeente tot gemeente. Het is dan ook aangeraden om je te informeren bij je gemeente over eventuele subsidies en hun voorwaarden.

Daarnaast zijn er ook nog de goedkope leningen van de overheid. Via de Energiebespaarleningen kan je aan een interessant tarief leningen aangaan voor energiebesparende werken zoals dakisolatie. De looptijd van deze leningen bedraagt maximaal 15 jaar en je kan tot € 25.000 lenen.
✓ Lees meer info over subsidies & goedkope leningen voor energiebesparende werken.

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten