Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie bedrijf

Wil je zeker zijn van een optimaal geïsoleerd dak zonder extra kosten achteraf? En wil je gebruik maken van dakisolatie subsidies en het verlaagde btw-tarief? Dan is een samenwerking met een erkend dakisolatie bedrijf vereist. Maar hoe kies je de juiste isolatiespecialist voor jouw dak? En op welke gemiddelde prijs mag je ongeveer rekenen? We zetten het op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe dakisolatie bedrijven vergelijken?
Gemiddelde prijs dakisolatie bedrijf
Dakisolatie bedrijf of zelf isoleren?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Met dakisolatie op maat geniet je van…

De meeste warmte in je woning gaat verloren langs je dak. Dakisolatie is dus een erg rendabele investering die je op termijn terugverdient door een lagere energiefactuur. Naast die dalende stookkosten geniet je met een correct geïsoleerd dak ook van…

 • zalig woon- en warmtecomfort
 • sluitende isolatieschil zonder koudebruggen
 • isolatie die voldoet aan de dakisolatienorm
 • snelle terugverdientijd van je investering
 • minder geluidshinder van binnen- en/of buitenaf

Op zoek naar een dakisolatiebedrijf actief in je buurt? Via onze offerteservice kan je vrijblijvend adviezen en prijzen op maat aanvragen bij meerdere vakmannen. Start je aanvraag hier!

dakisolatie bedrijf

 

Hoe dakisolatie bedrijven vergelijken?

Samenwerken met een dakisolatie bedrijf komt amper duurder uit dan doe-het-zelven. De werken gaan snel, je bent zeker van een correct geïsoleerd dak én je kan de kosten drukken met subsidies en financiële voordelen. Volop profiteren van die troeven? Dan is het vooral belangrijk om te kiezen voor de juiste vakman voor jouw isolatieproject. Hoe je gericht dakisolatie bedrijven kan vergelijken, ontdek je hieronder.

 1. Volgens adviezen qua materiaal, methode, …

  Dakisolatie kan je met meerdere materialen en op verschillende manieren laten plaatsen. Raadt een dakisolatie bedrijf je aan om je dak langs binnen of langs buiten te isoleren? Kiest zo’n vakman voor isolatiedekens van minerale wol of voor spuitisolatie? Welke dikte van de isolatielaag stellen de vakmannen voor? Vergelijk grondig de adviezen van de dakisolatie bedrijven en bevraag hen ook naar hun keuzes. Zo neem je zelf een doordachte beslissing!

 2. Volgens de verschillende kostenposten

  Leg zeker de materiaal-, arbeids- en verplaatsingskosten op de offertes naast elkaar. Kijk ook naar de eindprijzen en welke werken allemaal in die totale kosten inbegrepen zijn. Rekent een dakisolatiebedrijf mogelijk nog zaken extra aan of niet? Bevraag de vakmannen hier zeker naar. Zo vergelijk je geen appelen met peren.

 3. Volgens de voorbereiding en afwerking

  Stelt een vakman voor om eerst oude dakisolatie te verwijderen of je dakbedekking te vervangen? En hoe wil een specialist de nieuwe laag dakisolatie afwerken (langs buiten of langs binnen)? Vraag de dakisolatie bedrijven zeker naar de mogelijkheden. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je meerdere werkzaamheden ook goed op elkaar afstemmen.

 4. Volgens de uitvoertermijn van de werken

  Ga goed na wanneer een dakisolatiebedrijf je project kan uitvoeren. Die termijn kan namelijk aanzienlijk verschillen van vakman tot vakman. Hou daarbij ook rekening met eventuele andere werken zoals het vervangen van je dakbedekking. Als je goede afspraken maakt rond de start en de duur van de werken, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

 5. Volgens de garantie op materialen en werken

  Samenwerken met een dakisolatie bedrijf betekent ook financieel beschermd zijn. Je geniet namelijk van een garantie op alle materialen en de uitgevoerde werken. Die garantieperiodes kunnen echter verschillen van specialist tot specialist. Check dus zeker die termijnen op de offertes van de dakisolatiebedrijven die je contacteert.

 6. Volgens referenties en recensies

  Via onze offertedienst kom je enkel in contact met erkende dakisolatiebedrijven. Dat is een voorwaarde om aanspraak te maken op subsidies, het verlaagde btw-tarief, … Toch is het altijd aangeraden om online de referenties en eventueel recensies van een vakman na te gaan. Dat is een extra garantie op het maken van de juiste keuze.

Vrijblijvend meerdere vakmannen contacteren? Dat kan snel en eenvoudig via onze gratis offerteservice. Ontvang nu voorstellen op maat voor jouw project!

 

Gemiddelde prijzen dakisolatie bedrijf

De kosten van een dakisolatiebedrijf hangen vooral af van de gekozen isolatiemethode, materialen, de moeilijkheidsgraad van de werken, … Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Type dakIsolatiemethodeGemiddelde prijs per m² (excl. btw)
Hellend dakLangs binnen€ 20 à 50
Hellend dakLangs buiten€ 40 à 60
Plat dakLangs binnen€ 25 à 40
Plat dakLangs buiten€ 45 à 100

BELANGRIJK: de totaalprijs voor jouw dakisolatie kan verschillen van bedrijf tot bedrijf. Vraag daarom zeker prijsvoorstellen op maat aan bij meerdere isolatiespecialisten actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

dakisolatie bedrijven

 

Dakisolatiebedrijf of zelf isoleren?

Om kosten uit te sparen, lijkt het interessant om zelf je dak te isoleren. De nadelen van doe-het-zelven wegen echter zwaarder door dan dat uitgespaarde uurloon van een vakman: tragere werken, risico op fouten, zelf materialen kopen, geen garantie of subsidies, … Door een erkend dakisolatie bedrijf in te schakelen, ben je gelukkig wél 100% zeker van…

 • Materiaal en isolatietechniek op maat: een vakman analyseert jouw dak en stelt dan een oplossing op maat voor. Zo ben je zeker van de meest aangewezen materialen en isolatietechniek. Enkel een vakman kan bovendien spuit- of inblaasisolatie aanbrengen. En net dat zijn zeer efficiënte uitvoeringen van isolatiematerialen die snel en 100% luchtdicht aan te brengen zijn.
 • Correcte, luchtdichte plaatsing: een isolatiespecialist kent alle aandachtspunten voor een naadloze isolatieschil zonder koude- of warmtebruggen. Zo dicht hij bv. mogelijke kieren tussen isolatieplaten met PUR-schuim, zorgt hij voor een correcte plaatsing van het dampscherm, … Zo geniet je gegarandeerd van een optimale dakisolatie met een maximaal rendement.
 • Hoogwaardige isolatiematerialen: een dakisolatiebedrijf werkt enkel met kwalitatieve isolatiedekens, isolatieplaten, PUR-schuim, … Zo ben je ook zeker van een snellere terugverdientijd en een duurzaam eindresultaat op lange termijn.
 • Subsidie & verlaagd btw-tarief: werk je samen met een gecertificeerde isolatiespecialist? Dan kan je onder meer de ISDE voor dakisolatie aanvragen om de kosten te drukken. Is je woning bovendien minstens 2 jaar oud? Dan betaal je ook slechts 9% btw op de arbeidskosten. Dat scheelt een flink stuk op je eindfactuur.
 • Vertrouwen bij potentiële kopers: een goed geïsoleerd dak is een belangrijke factor bij het bepalen van de EPC-score van je woning. Wil je je huis later verkopen? Dan heb je dus een extra troef in handen. Bovendien kan je potentiële kopers nog sneller overtuigen als die dakisolatie is geplaatst door een erkend dakisolatie bedrijf.

 

CONCLUSIE: een dakisolatie bedrijf inschakelen loont meer!

Een specialist in dakisolatie isoleert je dak snel en efficiënt. Zo blijven de arbeidskosten beperkt. In combinatie met de mogelijke subsidies en het verlaagde btw-tarief komt zo’n dakisolatiebedrijf daardoor amper duurder uit dan doe-het-zelven. Bovendien ben je met zo’n vakman ook zeker van een optimaal eindresultaat op lange termijn. Daardoor verdien je je investering nog sneller terug.

Vrijblijvend dakisolatie bedrijven vergelijken? We brengen je snel in contact met meerdere isolatiespecialisten actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten