Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

EPS platen

EPS platen vormen een van de mogelijkheden voor het isoleren van het dak. Dankzij hun licht gewicht zijn deze isolatieplaten makkelijk aan te brengen. Bovendien zijn ze redelijk goedkoop en goed bestand tegen vocht.

 

Wat zijn EPS platen?

EPS isolatie (voluit geëxpandeerd polystyreenschuim) is een kunststof isolatiemateriaal. We kennen het ook als piepschuim of isomo. De isolatieplaten die op basis van dit hardschuim worden vervaardigd, hebben een korrelige structuur. Bovendien bestaan ze voor het grootste deel uit lucht, waardoor ze een goede thermische isolatie bieden (stilstaande lucht is een goede thermische isolator) en licht zijn. Dankzij het lichte gewicht van EPS platen kunnen de verwerking en de plaatsing van dit isolatiemateriaal zeer makkelijk verlopen. De platen zijn beschikbaar in verschillende dichtheden en afmetingen.

EPS wordt in plaatvorm voornamelijk gebruikt voor de isolatie van (zolder)vloeren en daken. Het materiaal is overigens niet alleen in plaatvorm verkrijgbaar; voor isolatiewerken gebruikt men ook soms EPS parels. In deze vorm worden ze echter vooral voor de isolatie van spouwmuren gebruikt.

 

EPS platen prijs

Zoals reeds gezegd zijn EPS platen redelijk goedkoop. Het spreekt voor zich dat de afmetingen en dichtheid van de platen de precieze prijs zullen bepalen. Voor platen met een dikte van 10 centimeter kan je je verwachten aan een prijs van ongeveer 10 euro per vierkante meter. Als je een vakman inschakelt voor de plaatsing van dit isolatiemateriaal, dan moet je er natuurlijk rekening mee houden dat dit extra kosten met zich zal meebrengen.

Wil je EPS isolatieplaten laten plaatsen door een professional? Via de offertepagina van dakisolatie-advies.nl kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij vakmannen. Op die manier kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

eps platen

 

EPS isolatieplaten voor het dak

EPS platen zijn een handige manier om daken van binnenuit van isolatie te voorzien, al kunnen ze ook gebruikt worden voor het isoleren van daken langs buiten. Bij isolatie langs de binnenkant van het dak worden ze tussen de kepers tegen het dakbeschot geplaatst en vervolgens wordt er langs de warme kant van de isolatielaag meestal een dampscherm geplaatst. Op die manier wil men vermijden dat er condensatie gaat ontstaan. EPS isolatieplaten zorgen niet voor irritaties bij de plaatsing, wat bijvoorbeeld wel voorkomt bij het isoleren van het dak met glaswol.

Qua isolatiewaarde scoren EPS platen ook redelijk goed, zowel op thermisch als akoestisch vlak. Isolatieplaten uit PUR en PIR, twee andere kunststof isolatiematerialen, hebben echter een gunstigere lambda-waarde. De precieze isolatieprestatie hangt natuurlijk onder meer af van de dikte van de isolatielaag en de dichtheid van het materiaal. Door de vrij hoge lambda-waarde van EPS platen (hoe lager de lambda-waarde, hoe beter) moet je wel een redelijk dikke isolatielaag aanbrengen om een goede isolatie te bereiken. Dit neemt natuurlijk heel wat ruimte in.

 

Voordelen

Hier vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen van EPS platen:

  • Makkelijk te verwerken en te plaatsen dankzij het lichte gewicht van dit isolatiemateriaal
  • Degelijke isolatiewaarde (zowel op thermisch als akoestisch vlak) en redelijk goedkoop. Een goede verhouding prijs-kwaliteit dus
  • Ongevoelig voor rot, vocht en schimmels
  • Behoudt lang zijn isolerende waarde
  • Zorgt niet voor irritaties bij plaatsing

 

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten