Dakisolatie-advies.nl Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Cellulose-isolatie voor dak en zoldervloer

Cellulose is tegenwoordig hét isolatiemateriaal om zoldervloeren en daken mee te isoleren. Het is gemaakt van gerecycleerd krantenpapier en heeft heel goede thermische en akoestische eigenschappen. Cellulose-isolatie bestaat uit fijne vlokken die ingeblazen worden tussen kepers en roosteringen. Dat zorgt voor een perfecte dichting en snelle plaatsing.

 

Cellulose isolatie vlokkenEigenschappen van cellulosevlokken

Cellulosevlokken bestaan uit gerecycleerde kranten die op hun beurt afkomstig zijn van hout. Voor de verwerking wordt het krantenpapier gehakseld in een molen en gemengd met boorzouten. Deze zouten beschermen de cellulose-isolatie tegen rotting, schimmelvorming en aantasting van ongedierte. Ook de brandweerstand wordt zo positief beïnvloed. De productie van cellulosevlokken gebeurt volgens strenge Europese normen die zowel intern als extern gecontroleerd worden tijdens het productieproces.

Cellulosevlokken bevatten geen schadelijke stoffen en zijn niet giftig. Dat vermindert het risico op huiduitslag. Er worden ook geen schadelijke stoffen de ruimte ingeblazen. Cellulosevezels worden ingespoten door ervaren vaklui zodat holle ruimtes met de juiste densiteit perfect gevuld kunnen worden. Zo ontstaan er geen onregelmatigheden in de isolatiedikten en krijg je een perfect aansluitend geheel.

 

Prijs cellulosevlokken

Wanneer je prijzen aanvraagt en vergelijkt, doe je er goed aan na te gaan wat inbegrepen is bij de plaatsing. Het plaatsen van een dampremmende laag kan bijvoorbeeld een grote invloed hebben op de totale prijs. In vergelijking met andere isolatiematerialen ben je vanaf 18 cm isolatie het goedkoopst af met cellulose isolatie. Het heeft een vergelijkbare isolatiewaarde en houdt de warmte beter buiten.

De gemiddelde prijs voor het plaatsen van cellulosevlokken schommelt rond de 20 à 30 euro per vierkante meter. Een groot deel van deze investering kan je terugkrijgen via premies en belastingvoordelen. Ook benieuwd naar een prijs op maat? Raadpleeg dan zeker onze offertepagina!

Klik hier om een offerte aan te vragen voor cellulose isolatie.

 

cellulosevlokken zolder

 

Voordelen van cellulose-isolatie

Vochtregulatie
In tegenstelling tot andere dakisolatie zoals glaswol, kan cellulose een bepaalde hoeveelheid vocht opnemen zonder isolatiewaarde te verliezen. Het opgeslagen vocht wordt nadien gelijkmatig weer afgegeven. Deze vochtopnamecapaciteit zorgt voor een gezonder woonklimaat. Zeker bij renovatie waar meer luchtcirculatie is, is dat een grote troef.

 

Cellulose is zonnewerend
Cellulose heeft een grote opslagcapaciteit waardoor penetratie van zonnestralen tot een minimum herleid wordt. Hierdoor blijven woonruimtes net onder het dak ook tijdens warme zomermaanden veel koeler.

 

Cellulosevlokken en brandweerstand
Aangezien cellulose-isolatie afkomstig is van gerecycleerd krantenpapier zou je denken dat het een isolatiemateriaal is dat heel brandbaar is. Toch is dat niet waar. Verplichte vuurweerstandtesten hebben aangetoond dat cellulose-isolatie voldoet aan alle EN-classificaties. Op gebied van brandbaarheid is cellulose dus vergelijkbaar met glaswolisolatie.

 

Milieuvriendelijke dakisolatie
Ecologisch verantwoorde materialen worden steeds belangrijker bij het bouwen van een woning. In vergelijking met andere isolatiematerialen steekt cellulose hier met kop en schouder bovenuit. Vanaf het productieproces tot de plaatsing en de verwijdering kent dit type dakisolatie geen gelijke.

 

Naadloos en geluiddempend
Isolatiematerialen worden vaak uitsluitend vergeleken op basis van thermische eigenschappen. Toch zijn ook de akoestische niet verwaarloosbaar. Zo zijn cellulose-isolatievlokken bijzonder geschikt om omgevingsgeluiden te bannen en dit van buiten naar binnen en omgekeerd. De naadloze aansluiting zorgt voor een perfecte afdichting zowel op akoestisch als op thermisch vlak.

 

Nadelen cellulose-isolatie

Het grootste nadeel van cellulosevlokken is dat je een half of volledig gesloten volume nodig hebt. In tegenstelling tot rollen glaswolisolatie kan je ze dus niet vrijhangend tussen de kepers plaatsen. Er zal eerst een plafondafwerking moeten geplaatst worden waar de cellulose-isolatie op kan rusten.

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten