Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zolder isoleren prijs

Via de zolder kan heel wat warmte verloren gaan. Een goede zolderisolatie is dan ook noodzakelijk om de verwarming van je woning efficiënter te laten verlopen. Ontdek hier de methodes voor het isoleren van de zolder en de prijs per vierkante meter.

Gratis en vrijblijvend prijzen op maat voor zolderisolatie aanvragen kan op deze pagina.

 

Hoe zolder isoleren?

Het isoleren van de zolder kan op verschillende manieren gebeuren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de zoldervloer te isoleren, maar de zolder isoleren kan ook via het dak gebeuren. Welke methode de voorkeur krijgt, zal vooral afhangen van de bestemming van de zolderruimte.

 

zoldervloer isoleren 1) Isolatie zoldervloer

Indien je de zolder alleen gebruikt als opslagruimte, dan zal het niet nodig zijn om deze ruimte te verwarmen. Daarom is het isoleren van de zoldervloer in dat geval de aangewezen optie. De warmte uit de onderliggende ruimtes van de woning zal dan namelijk niet meer nodeloos in de zolderruimte terechtkomen, waardoor het energieverlies beperkt blijft. Hoe de zoldervloerisolatie aangebracht wordt, zal sterk afhangen van de opbouw van de zoldervloer:

 

  • Bij massieve zoldervloeren komt het isolatiemateriaal bovenop deze vloer te liggen: na het plaatsen van een dampfolie brengt men isolatieplaten aan die beloopbaar zijn. Je kan echter ook voor minerale wol kiezen, maar dan moet er wel ook nog een houten raamwerk gemaakt worden. De isolatiewol komt dan tussen de massieve zoldervloer en dit raamwerk te liggen. Het plaatsen van dit raamwerk zal extra kosten met zich meebrengen.

 

  • Bij zoldervloeren met een houten draagstructuur kan het isolatiemateriaal gewoon in de ruimtes tussen de vloerbalken geplaatst worden. Meestal kiest men hierbij voor platen uit minerale wol of voor PUR-schuim. Opgelet: er moet ook een dampscherm geplaatst worden naar de warme kant, al bestaan er tegenwoordig ook isolatieplaten die al van een dampscherm voorzien zijn. Vervolgens kan de zoldervloer afgewerkt worden met bijvoorbeeld vezelplaten.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van isolatiewerken op zolder? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen om een beeld te krijgen van de kosten voor het isoleren van de zolder. Klik hier voor meer info.

 

 

plaatsing dakisolatie 2) Zolder isoleren via het dak

Als je de zolder regelmatig gebruikt, bijvoorbeeld als lounge of als slaapkamer, en dus ook verwarmt, dan wil je natuurlijk dat de temperatuur in deze ruimte zo constant mogelijk blijft. Het aanbrengen van dakisolatie langs de binnenzijde van het dak kan hiervoor de oplossing bieden.

Het dak isoleren langs de binnenzijde kan natuurlijk ook als je te maken hebt met een onverwarmde zolder, maar dan zal er wel enige warmte van de woonruimte via de zoldervloer in de zolderruimte terechtkomen als je de zoldervloer niet isoleert. Je kan zoldervloer- en dakisolatie namelijk combineren om een optimale isolatie te bekomen, zowel op thermisch als akoestisch vlak. Hier hangt uiteraard wel een hoger prijskaartje aan vast.

 

Het dak langs buiten isoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is een arbeidsintensieve klus die je bijvoorbeeld kan laten uitvoeren in combinatie met een dakrenovatie. Hierbij valt de keuze doorgaans op stevige isolatiepanelen als isolatiemateriaal.

 

Minerale wol is door zijn goede samendrukbaarheid een erg geschikt materiaal voor het isoleren van daken, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor PIR- of PUR-platen. Bovenop het isolatiemateriaal moet nog een dampscherm geplaatst worden. Zoals reeds gezegd bestaan er echter isolatiematerialen die al van zo’n scherm voorzien zijn.

>> Hier vind je meer info over de soorten dakisolatie.

 

 

zolder isoleren prijs

 

Het belang van het dampscherm bij isolatiewerken mag zeker niet onderschat worden: het voorkomt namelijk dat vocht gaat condenseren tegen het dak. Zonder dampscherm zou de kans op schimmelvorming of houtrot dus een pak hoger zijn. Op deze pagina kan je meer te weten komen over dampschermen voor platte daken.

 

Zolder isoleren prijs per m2

De kosten voor het isoleren van de zolder zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo zullen onder meer (de dikte van) het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiemethode en de eventuele afwerkingslaag een sterke invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de isolatiewerken.

De prijzen voor het plaatsen van zoldervloerisolatie liggen gemiddeld tussen 20 en 40 euro per vierkante meter. Voor het plaatsen van zolderisolatie via de binnenzijde van het dak kan je rekenen op een startprijs van ongeveer 20 euro per vierkante meter, maar de kosten kunnen oplopen tot 65 euro per m².

Het isoleren van de zolder mag dan wel een heuse investering lijken, dankzij de vele subsidies en de besparing op je energiefactuur kan je deze investering al snel terugverdienen. Het verminderde energieverbruik brengt vanzelfsprekend ook ecologische voordelen met zich mee. Meer informatie over de subsidies en vergoedingen voor het laten plaatsen van dak- of zoldervloerisolatie door een vakman vind je op deze pagina.

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten