Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie voordelen & nadelen

Dankzij dakisolatie vermijd je dat er warmte verloren gaat via het dak en zorg je voor een constante binnentemperatuur. Daardoor kan je van heel wat pluspunten genieten. Maar wat zijn nu juist die voordelen van dakisolatie? En zijn er nadelen? In dit artikel lees je meer over deze voor- en nadelen, de prijs en waarom je een dakisolatie specialist inschakelt voor de plaatsing.

 

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

1. Besparing energiekosten
2. Hoger warmtecomfort
3. Geluidsisolatie
4. Extra woonruimte op zolder
5. Waardestijging huis
6. Duurzame investering

 

Lees ook:
Nadelen dakisolatie
Prijs dakisolatie
Zelf plaatsen of expert inschakelen?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

1. Besparing energiekosten

Als je dak niet of slecht geïsoleerd is, verlies je veel warmte. Het dak is namelijk dé plek waar warmte ophoopt en dus uiteindelijk het huis verlaat (warmte stijgt op). Door je dak te isoleren, kan deze warmte niet meer verloren gaan en bespaar je flink op je energierekening. Die besparing ligt tussen 25 à 30% van je energiekosten, wat jaarlijks neerkomt op honderden euro’s. Dakisolatie verdien je dus snel terug.

 

2. Hoger warmtecomfort

Door je dak te isoleren, verbetert ook het binnenklimaat en warmtecomfort in je huis. In de winter blijft de de warmte dan langer binnen, en in de zomer blijft het juist buiten. Vooral in de ruimte onder het dak zelf is dit duidelijk op te merken. Met dakisolatie blijft de binnentemperatuur dus constant en heb je minder last van koude luchtstromingen, waardoor het algemene warmtecomfort in je huis stijgt.

 

3. Geluidsisolatie

Door je dak te isoleren, geniet je niet alleen van een betere thermische isolatie, maar ook van een hogere geluidsisolatie. Dakisolatie dempt namelijk buitengeluiden van voorbijrijdende auto’s, lawaai van buren… Dit is zeker interessant wanneer je de zolder als slaapkamer gebruikt. Zo kan je ongestoord slapen.

LET OP: sommige materialen hebben een betere geluidsisolatie dan andere. Vraag daarom advies aan een dakisolatie expert. Die kan je verder informeren over de verschillende isolatiematerialen en hun belangrijkste eigenschappen. Ontvang advies op maat.

 

dakisolatie voordelen

4. Extra woonruimte op zolder

Door je dak te isoleren, geniet je nog van een ander voordeel: je kan van de ruimte onder het dak een extra woonruimte maken. Denk bv. aan een extra slaapkamer, woonkamer, bureau, badkamer… Je kan je zolder natuurlijk ook gewoon gebruiken als opslagruimte. Je spullen zijn dan door de isolatie beter beschermd tegen temperatuurschommelingen. Het isoleren van je dak is dus sowieso een goed idee.

 

5. Waardestijging huis

Dakisolatie verbetert ook de energiezuinigheid van je woning, omdat minder warmte verloren gaat. Het gevolg is een beter energielabel, wat op zijn beurt leidt tot een hogere woningwaarde. Dat betekent dat je je woning voor een hogere prijs kan verkopen. Bovendien is je huis ook interessanter voor potentiële kopers door de extra woonruimte.

 

6. Duurzame investering

Tot slot is dakisolatie ook een duurzame investering. Daar zijn verschillende redenen voor:

 • Goed voor het milieu: door dakisolatie te plaatsen, gaat er minder warmte verloren en hoef je dus minder hard te stoken om je huis te verwarmen. Je verbruikt daardoor minder energie en fossiele brandstoffen, wat resulteert in een lagere CO2 uitstoot. Op die manier verklein je je ecologische voetafdruk en draag je dus bij aan een beter milieu.
 • Lange levensduur: als je dakisolatie plaatst, gaat deze meestal voor de volledige levensduur van je huis mee. Dakisolatie heeft namelijk een lange levensduur, zeker wanneer je kiest voor hoogwaardig materiaal. Je hoeft dus meestal niet meer om te kijken naar je dakisolatie.

 

CONCLUSIE: dakisolatie is een slimme investering!

Dakisolatie biedt dus heel wat interessante voordelen. Het vergt een investering, maar die heb je binnen relatief korte tijd terugverdiend. Door een dakisolatie expert in te schakelen, ben je bovendien zeker van een snelle plaatsing en kom je in aanmerking voor extra financiële voordelen om de kosten mee te verlagen.

Laat je dakisolatie plaatsen door een expert! Zo ben je zeker van een optimale isolatie van je dak en kan je nog van extra voordelen genieten. Vind een expert in de buurt.

 

dakisolatie voordelen nadelen

 


Nadelen dakisolatie

Met dakisolatie geniet je dus van veel voordelen. Maar wat zijn de nadelen? We zetten ze op een rijtje:

 • Niet goedkoop: dakisolatie vraagt een flinke investering. Zeker wanneer je je dak langs buiten wil of moet laten isoleren, kunnen de kosten snel oplopen. Daartegenover staat wel dat je je investering snel terugverdient dankzij de forse energiebesparing.
 • Veel werk bij isolatie langs buiten: dakisolatie plaatsen langs de buitenkant van je dak is een arbeidsintensieve klus. Het gaat namelijk om een volledige dakrenovatie die meerdere dagen in beslag neemt. Plaatsing langs de binnenkant van je dak verloopt dan ook veel sneller.

 

Laat je dakisolatie plaatsen door een expert!

Door een dakisolatie specialist in te schakelen, ben je zeker van een correcte en snelle plaatsing. In dat geval heeft dakisolatie dus eigenlijk geen nadelen. Aangezien ook de plaatsing langs de buitenkant van je dak snel verloopt dankzij de ervaring van een expert. En de kosten voor de plaatsing verdien je snel terug dankzij de fikse besparingen die je maakt. Vind een dakisolatie expert in de buurt.

 


Prijs dakisolatie

De prijs voor dakisolatie ligt gemiddeld tussen € 20 en 100 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Er zijn wel meerdere factoren die deze prijs beïnvloeden, zoals het type dak, het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiemethode, de dikte van de isolatielaag, …

Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw dakisolatie? Vraag dan zeker meerdere offertes aan bij verschillende erkende dakisolatie specialisten. Zo kan je uitgebreid prijzen vergelijken en nóg meer kosten besparen. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

dakisolatie nadelen

 


Zelf dakisolatie plaatsen of expert inschakelen?

Dakisolatie plaatsen is geen eenvoudige klus. Als je de nodige kennis en ervaring hebt en wil isoleren langs de binnenkant, kan je het zelf doen. Voor isolatie langs buiten moet je wel een expert inschakelen. Ook wanneer je zeker wil zijn van een correcte en veilige plaatsing is contact met zo’n specialist aangeraden. Zo geniet je van de volgende voordelen:

 • Advies op maat: een dakisolatie expert kan je advies geven over de meest geschikte isolatiemethode, het aangewezen isolatiemateriaal, de ideale dikte van de isolatielaag… Daarbij houdt deze ook steeds rekening met jouw woning, huishouden en voorkeuren.
 • Correcte plaatsing: door een expert in te schakelen, ben je altijd zeker van een correcte plaatsing van je dakisolatie. Dakwerkers hebben namelijk de nodige ervaring en kennis, en weten waar ze rekening mee moeten houden voor een naadloze isolatielaag.
 • Garantie: als er iets verkeerd gaat tijdens de plaatsing, dan zal een expert de kosten altijd op zich nemen. Ga je zelf aan de slag? Dan ben je ook zélf verantwoordelijk voor eventuele extra kosten.
 • Financiële voordelen: als je een dakisolatie expert inschakelt, kan je ook genieten van dakisolatie subsidies en een verlaagd btw-tarief van 9% op de arbeidskosten.

 

Offertes vergelijken = besparen!

Een dakisolatie expert inschakelen biedt dus een aantal praktische én financiële voordelen. Door offertes van 2 à 3 specialisten te vergelijken, kan je vaak ook nog extra besparen. Je kan zo namelijk gericht prijsvoorstellen vergelijken en de beste aanbieding kiezen. Vul daarom het onderstaande offerteformulier in en ontvang offertes van experts in je buurt:

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten