Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakraam isoleren: werkwijze & prijzen

Waarom je dakraam isoleren? Daar zijn veel goede redenen voor. Bijvoorbeeld als je jouw dak renoveert en een (nieuw) dakraam plaatst. Of misschien heb je niet-geïsoleerde dakramen die voor tocht zorgen. In elk geval heeft een geïsoleerd dakraam vele voordelen. In dit artikel bespreken we deze pluspunten en hoe je zo’n klus het beste aanpakt.

Ga snel naar:
OPTIE 1: bestaand dakraam isoleren
OPTIE 2: nieuw dakraam isoleren

Vind een expert voor jouw project!

 

 

Waarom je dakramen isoleren zo belangrijk is…

Een goed geïsoleerd dakraam heeft veel voordelen. Hieronder enkele voordelen van zo’n investering in een optimaal geïsoleerd dakvenster:

 • Minder tocht: bij slecht geïsoleerde dakramen komt onvermijdelijk lucht van buiten je woning binnen. Gebruik je de ruimte onder je dak als woonruimte? Dan laat je het best zo snel mogelijk je huidige dakramen isoleren door een vakspecialist.
 • Minder energiekosten: door minder warmteverlies heb je ook minder energie nodig om je huis te verwarmen. En in de zomer hoeft je airco geen overuren te draaien.
 • Beter energielabel: betere isolatie betekent ook een beter energielabel. Dit is een algemene indicatie van hoe energiezuinig je woning is en maakt deze aantrekkelijker voor eventuele kopers. Daarnaast is een energiezuinig huis altijd goed voor het milieu.

Wil jij ook van deze voordelen profiteren? Zet de eerste stap richting geïsoleerde dakramen en vraag vrijblijvend offertes aan bij experts. Vind de ideale vakspecialist via onze offerteservice!

dakraam isoleren huis

 

 

OPTIE 1: bestaand dakraam isoleren

Ben je je dak aan het renoveren en wil je een bestaand dakraam isoleren? Dan zijn isolatiemateriaal en een klimaatfolie noodzakelijk. Let op: er is altijd breekwerk nodig om isolatiemateriaal aan te brengen rond je dakraam. Idealiter laat je deze werken dus uitvoeren tijdens een grotere renovatie van de ruimte onder je dak.

 

Hoe gaat een installateur werk?

Wanneer een expert je dakraam isoleert met een laag isolatie en een dampscherm, zijn er enkele stappen die hij altijd doorloopt. Een kort overzicht:

Stap 1: de vakspecialist dicht koudebruggen door PU-schuim in de gaten en kieren rond je dakraam te spuiten of door er losse stukken minerale wol in te duwen. Deze techniek is geschikt voor zowel hellende als platte daken.

Stap 2: de vakspecialist brengt een klimaatfolie aan. Dat sluit aan tegen het raamkader om luchtlekken te vermijden. Hij plaatst de folie over het raam en snijdt die in een H-vorm. Hierna brengt hij een speciale afwerk-kit aan en drukt de klimaatfolie goed in. Ten slotte plakt de expert alle naden en overlappende stukken nauwkeurig af met speciale isolatietape.

 

Prijs bestaand dakraam isoleren

Een bestaand raam isoleren is niet de duurste klus. Het materiaal kost namelijk niet zo veel geld. Het zijn eerder de arbeidskosten van een expert die de prijs van deze klus bepalen. De kosten voor de benodigde materialen ontdek je in deze tabel:

MateriaalGemiddelde prijs (excl. btw, incl. montage)
PU-schuim€ 3 - 15 per fles (ongeveer 750ml)
Glaswol€ 25 - 35 per m²
Rotswol€ 35 - 50 per m²
Dampschermen€ 1 - 5 per m²

Ben je op zoek naar een isolatiespecialist om je dakraam te isoleren? Geen zorgen, via onze offerteservice kan je meerdere bedrijven vergelijken. Je krijgt dan offertes van isolatiespecialisten in je buurt, helemaal gratis en vrijblijvend. Vind een expert voor jouw project!

 

dakraam isoleren

 


OPTIE 2: nieuw dakraam isoleren

Wil je een bestaand dakraam vervangen, een dakraam zetten in je dak of heb je een nieuwbouwproject? In deze sectie bespreken we wat je doet in deze situaties. Een bestaand dakraam vervangen vereist geen grote afbraakwerken en is meestal snel gebeurd. Bij oude dakramen is het zelfs aangeraden. Nieuwe dakramen hebben namelijk een betere isolatiewaarde en beperken de lawaai van buiten.

 

Hoe gaat een dakdekker te werk?

Met een nieuw dakraam profiteer je van optimale isolatie. Bij de meeste nieuwe dakramen is de installatie ook al inbegrepen. Dat gaat als volgt:

Stap 1: kies voor een kwalitatief dakraam. Je expert zal je wegwijs maken op gebied van de mogelijkheden.

Stap 2: voor je een dakraam kan plaatsen zijn er voorbereidende werken nodig. Een professional zorgt voor de opening in je dak. Hij houdt hierbij rekening met de onderliggende dakconstructie.

Stap 3: wil je extra stappen nemen om koudebruggen te vermijden? Laat dan isolerende kaders installeren door een dakdekker. Deze brengt hij aan vóór de plaatsing van het dakraam. De dakdekker brengt ze aan op de buitenkant van het raamkader. Daarna bevestigt hij alles met een zelfklevende strook.

Stap 4: als laatste installeert de dakdekker je dakraam. Bij de afwerking zal hij zorgen dat de buitenkant in orde is: aansluitende loodslab, omringende dakpannen, … Langs binnen kit hij alles zorgvuldig af. Als je dat wil, kan je gekozen vakspecialist ook nog de nodige pleisterwerken uitvoeren.

 

Prijs nieuw dakraam isoleren

Hoeveel kost een nieuw en goed geïsoleerd dakraam? In de volgende tabel krijg je een schatting van de gemiddelde kosten:

Afmeting dakraam Gemiddelde prijs (excl. btw, incl. montage)
Klein dakraam (55 x 75 cm) € 650 à 1.000
Middelgroot dakraam (94 x 98 cm)€ 800 à 1.200
Groot dakraam (134 x 140 cm) € 950 à 1.500

Ben je op zoek naar een zo’n goed geïsoleerd dakraam? Dan is de eerste stap in contact komen met een expert. Via ons offerteformulier kan je offertes aanvragen bij meerdere dakdekkers. Geen verplichtingen, maar wél 100% garantie.  Vind professionele dakdekkers in jouw buurt!

 

 

Mogelijke uitvoeringen van een dakraam

Je kan een dakraam installeren op een schuin dak, plat dak of zelfs meerdere dakramen naast elkaar laten plaatsen. De opties zijn eindeloos, maar wat zijn de populairste uitvoeringen? Een overzicht:

 1. Materiaal: er zijn veel materialen en stijlen waaruit je kan kiezen. De standaard uitvoering van een dakraam is dennenhout. Hiernaast kan je kiezen voor een polyurethaan coating (een houten kern voor de stevigheid, omhuld met kunststof) of een afwerking in witte acryllak. Als buitenprofiel is aluminium (vele kleuren mogelijk) de standaard keuze, maar ook zink en koper zijn goed mogelijk.
 2. Ingebouwde ventilatie: nieuwe dakvensters kan je voorzien van een zelfregulerend ventilatiesysteem. Hier is er sprake van een klep die bepaalt hoeveel lucht er binnenkomt. Zelfs wanneer het stormt blijft de luchtstroom gelijk. De klep is namelijk afgestemd op drukverschillen en de windsterkte.
 3. Inbraakwerende dakramen: speciale veiligheidssloten die in het venster zijn geïntegreerd voorkomen dat een raam geforceerd kan worden. Vooral op platte daken is dit belangrijk. Inbrekers kunnen zo’n dak makkelijker betreden.
 4. Zonwering: er zijn 3 soorten zonwering; verduisterende rolgordijnen, buitenzonwering en jaloezieën. Een rolgordijn is ideaal om de kamer te verduisteren, de warmte van de zonnestralen te weren en je privacy te verhogen.
 5. Muggengaas: wil je in de zomer muggen of andere insecten buiten houden? Overweeg dan een ingebouwd muggengaas. Dit is netter afgewerkt dan wanneer je later nog een aparte hor aanschaft.


Wil je een dakraam afgestemd op jouw stijl en wensen?
Dat kan! Dakdekkers kiezen jouw perfecte dakraam en plaatsen het ook correct in je dak. Kom in contact met meerdere dakdekkers in je buurt via onze offerteservice!

 

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten