Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Milieuvriendelijke dakisolatie

Milieuvriendelijke dakisolatie wint erg aan populariteit. Ecologische materialen als schapenwol, houtwol en hennep worden steeds meer verkocht en gebruikt voor het isoleren van daken, wanden en vloeren. Dat is goed nieuws voor het milieu, want deze materialen zijn volledig recycleerbaar en voor de productie wordt slechts een kleine hoeveelheid energie gebruikt. In dit overzicht vind je een aantal van de meest gebruikte milieuvriendelijke isolatiematerialen.

Je dak laten isoleren met milieuvriendelijk isolatiemateriaal? Vraag hier gratis offertes aan.

 

Schapenwol dakisolatie

Schapenwol is niet een van de goedkoopste isolatiematerialen, maar het biedt wel een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van minder ecologische materialen als glas- en rotswol. Zo bevat schapenwol geen schadelijke of irriterende stoffen en heeft het goede vochtregulerende en luchtzuiverende eigenschappen (het kan schadelijke vluchtige stoffen absorberen).

Voordelen: hoge warmteopslag, luchtzuiverend en vochtregulerend.

Prijs: 20-25 euro per m².

 

Houtwol

Net als schapenwol, heeft houtwol aangename thermische eigenschappen waaronder een hoge warmteopslagcapaciteit. Daardoor raakt de woning tijdens het zomer minder makkelijk oververhit. Milieuvriendelijke dakisolatie is met houtwoldekens relatief eenvoudig uit te voeren. Het materiaal is niet irriterend voor de huid en longen. Info en prijzen van houtwol vind je hier.

Voordelen: vochtbestendige isolatie met hoge warmteopslag.

Kostprijs: 20-25 euro per m².

 

Papiervlokken dakisolatie (cellulose)

Milieuvriendelijke dakisolatie met papiervlokken, ook wel cellulose-isolatie genoemd, is een ecologische manier van isoleren. Het isolatiemateriaal wordt gemaakt van gerecycleerd krantenpapier. De isolatiecapaciteit van papiervlokken is vergelijkbaar met die van glaswol en rotswol. Papiervlokken zijn niet geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen. Lees meer…

Voordelen: relatief goedkoop, ademend, goede warmte-isolatie.

Prijs: 14 tot 20 euro per vierkante meter.

 

Hennep dakisolatie

De houtachtige hennepvezels van de hennepplant zijn erg sterk en kunnen uitstekend verwerkt worden voor de productie van milieuvriendelijke dakisolatiematerialen. De isolatiedekens van hennep zijn makkelijk te verwerken en zijn geschikt voor het isoleren van daken, vloeren en gevels. Hennep is niet geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden.

Voordelen: damp-open isolatiemateriaal en volledig recycleerbaar.

Prijs: 15 tot 20 euro per vierkante meter.

 

Kurk dakisolatie

Kurk isoleert niet alleen goed maar heeft ook uitstekende vochtwerende eigenschappen. Kurk is een volledig natuurlijk product en is beschikbaar in plaatvorm of als losse korrel. De losse korrels zijn geschikt voor spouwmuurisolatie, de vaste platen kunnen gebruikt worden voor het isoleren van (platte) daken. Kurk is een van de duurste milieuvriendelijke isolatiematerialen.

Voordelen: goede thermische en akoestische isolatie.

Prijs: 30 tot 40 euro per m².

 

Wil je je dak isoleren met een milieuvriendelijk isolatiemateriaal en daarvoor een beroep doen op een isolatiespecialist? Op de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen. Klik hier voor meer info.

 

milieuvriendelijke dakisolatie plaatsen

 

De noodzaak van milieuvriendelijke dakisolatie

De aandacht voor milieuvriendelijke isolatie neemt steeds meer toe. Dat is alleen maar toe te juichen, want zo kunnen we gezamenlijk iets doen aan de globale uitstoot van CO2 en het afvalprobleem. Milieuvriendelijke isolatiematerialen zijn in de regel volledig recycleerbaar en vaak ook onbeperkt beschikbaar. Het landschap wordt er niet door aangetast en tijdens de productie komen geen schadelijke productiegassen vrij. Dat is wel het geval bij de productie van kunststof isolatiematerialen.

 

Hoge warmte-opslag en vochtregulering

De meeste milieuvriendelijke isolatiematerialen kunnen uitstekend warmte bufferen. Dat wil zeggen dat ze warmte lang kunnen vasthouden om deze vervolgens weer langzaam af te geven. Dit levert vooral in de zomer een behaaglijk thermisch voordeel op, omdat de woning minder snel oververhit raakt. Een ander voordeel van milieuvriendelijke dakisolatie is de vochtregulerende werking  waardoor een damp-open constructie van het dak mogelijk is. Zeker bij ecologische bouw waarbij een ademende structuur wordt nagestreefd is dit een groot voordeel.

 

Voordelen van milieuvriendelijke dakisolatie

  • Geen uitputting van energiebronnen.
  • Milieuvriendelijke isolatiematerialen zijn volledig hernieuwbaar / recycleerbaar.
  • De materialen zijn veilig om mee te werken, zijn niet irriterend voor de huid of longen en bevatten geen schadelijke vluchtige stoffen zoals Fenol.
  • Hoge warmteopslag (warmtebuffering).
  • Goede vochtregulering waardoor ademende dakconstructies mogelijk zijn.

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten