Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Geluidsisolatie dak

Overal om ons heen is er geluid: op straat, op het werk, in de woning. Denk maar aan overvliegende vliegtuigen, straatlawaai of voorbijrazende treinen. Zeker wanneer je slaapkamer zich onder het dak bevindt, is akoestische dakisolatie geen overbodige luxe. In dit artikel overlopen we belangrijke weetjes die je moeten helpen om het dak zo geluidsdicht mogelijk te isoleren.

Je dak laten isoleren met geluidswerende isolatie? Vraag hier gratis offertes op maat aan.

 

Massa van de isolatie en impact op akoestiek

Het belangrijkste principe in de geluidsisolatie is de massawet. Deze wet stelt dat door het vergroten van de massa van de wanden, we een veel betere geluidsisolatie zouden krijgen. Dit is enkel geldig voor massieve wanden. Hoe zwaarder dat de wand is, hoe kleiner dat de trillingsoverdracht zal zijn. Aangezien een hellend dak nooit bestaat uit een massieve wand zal men gebruik moeten maken van akoestische isolatie met een dichte massa.

 

groendak dakisolatie Plat dak isoleren tegen geluid

Als je voor een plat dak kiest, probeer de constructie dan te laten bestaan uit een zo hoog mogelijke massa. Zo is beton een prima keus. Ook kan je op het dak een groendak aanleggen. Dit weert niet alleen het geluid, maar zal ook het regenwater bufferen. Bovendien krijg je voor een groendak ook verschillende subsidies en premies. Controleer steeds of de bestaande structuren het extra gewicht zouden kunnen dragen.

 

geluidsisolatie hellend dak Hellend dak akoestisch isoleren

Pas het massa-veer-massaprincipe toe bij een hellend vlak. Het onderdak en de dakbedekking fungeren dan als eerste massa, de dakisolatie als veer en als tweede massa de binnenafwerking. Gebruik twee -in plaats van één- afwerkslagen bij deze tweede massa en plaats de dakisolatie kruiselings over elkaar. Zo zijn er nergens openingen tussen de dakisolatie en krijg je een vast en stevig geheel.

 

Ben je op zoek naar een isolatiespecialist voor het akoestisch isoleren van je dak? Via de offerteservice kan je gratis & vrijblijvend prijzen op maat aanvragen. Klik hier voor meer info.

 

Meest gebruikte materialen om het dak akoestisch te isoleren

– PAVATHERM NK
– ISOVLAS isolatiedekens
– PAVATHERM isolatieplaten
– PAVAPOR contact-geluidsisolatie

– ISOFLOC cellulose-isolatie
– HOMATHERM cellulose-platen
– PROFIX
– CELIT onderdakplaten
– PRO CLIMA luchtdichtingspapier
– VERMICULITE korrels
– ACOUSTIX PANTERRE isolatieplaten
– PAVATEX houtvezelisolatie
– ACOUSTIX 2005
– FERMACELL plafond-, wand- en vloerplaten; isolatie- en uitvulkorrels

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten