Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Papiervlokken dakisolatie

Papiervlokken zijn uiterst geschikt om gebruikt te worden als isolatiemateriaal voor daken. Het isoleren van het dak met papiervlokken is niet duur en, aangezien het materiaal gemaakt wordt van gerecycleerde kranten, is het een ecologisch verantwoorde manier van isoleren. Dakisolatie met papiervlokken biedt echter nog een aantal andere voordelen.

 

papiervlokken dakisolatie Productieproces

De isolerende papiervlokken worden gemaakt van krantensnippers. Aan de snippers worden boorzouten toegevoegd. Dat maakt de vlokken brandwerend en schimmeldodend. Tijdens het productieproces verandert de structuur van het papier en lijkt het uiteindelijke product niet meer op papiersnippers maar meer op vilt of watten. Door de luchtige structuur klitten de vlokken makkelijk samen en kunnen ze veel lucht vasthouden. Dat zorgt ervoor dat papiervlokken een goede isolerende waarde hebben.

 

 

Prijs papiervlokken spuiten in het dak

Dakisolatie met papiervlokken is niet alleen aantrekkelijk vanwege de uitstekende warmtewerende eigenschappen, ook de kosten zijn een stuk lager dan bij het gebruik van andere isolatiematerialen. Het laten isoleren van het dak met papiervlokken kost gemiddeld 20 tot 35 euro per vierkante meter. Dat is niet duur en wanneer je de werkzaamheden laat uitvoeren door een professioneel bedrijf, kom je ook nog eens in aanmerking voor de nodige energiepremies en fiscale voordelen. Het loont dus zeker de moeite om enkele vrijblijvende offertes aan te vragen. Je zit nergens aan vast en je kan werkwijzen en prijzen makkelijk met elkaar vergelijken.

Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan via ons online formulier.

 

 

Voordelen en nadelen van papiervlokken

Elk type isolatie heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Of papiervlokken de meest geschikte oplossing zijn om jouw dak te isoleren, hangt af van de constructie en persoonlijke voorkeuren. Een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van papiervlokken:

 

Voordelen papiervlokken
-Goedkope en ecologische vorm van isoleren,
-Uiterst brandvertragend,
-Goede geluidsisolerende eigenschappen.

– Geen schimmels of ongedierte (door toevoeging boorzout)
– Uitstekende warmte-isolatie (0,040 W/mK)
– Tijdens het inblazen, vormen de papiervlokken een naadloze isolatie die zich perfect om eventuele obstructies heen voegt, bijvoorbeeld bij leidingen en balken.
– Het materiaal kan een geringe hoeveelheid vocht opnemen. Dit heeft geen negatief effect op de isolatiewaarde. Het is een ademend product en het geeft het vocht na enige tijd weer gelijkmatig af.

 

Nadelen papiervlokken
Aangezien het materiaal ingeblazen wordt en zelf geen dragend vermogen heeft, is er een (half)gesloten ruimte nodig waarin de vlokken geblazen kunnen worden. Dit is een nadeel ten opzichte van, bijvoorbeeld, een minerale wol die makkelijk tussen de kepers (dakspanten) geplaatst kan worden.

 

zolder isoleren papiervlokken

 

Meest milieuvriendelijke dakisolatie op de markt

Papiervlokken bevatten voornamelijk natuurlijke cellulose. In tegenstelling tot andere materialen (zoals minerale wol), zijn papiervlokken niet irriterend voor de huid. Tijdens het inblazen van de vlokken kan er wel wat papierstof vrijkomen, maar dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Aangezien papiervlokken van afgedankt krantenpapier worden gemaakt, is het een ecologisch verantwoord product. Er worden wel boorzouten bij de productie gebruikt maar, omdat dit gewoon minerale zouten zijn, vormt dit geen al te grote ecologische bezwaar.

 

Brandvertragende eigenschappen van papiervlokken

Normaal gesproken brandt papier vrij snel, maar papiervlokken zoals die gebruikt worden bij dakisolatie zijn zeer brandwerend omdat ze op een speciale manier behandeld zijn. Door de hoge concentratie cellulose en de aanwezigheid van boorzouten, duurt het zeer lang voordat het isolatiemateriaal wil branden. Uit diverse testen is aangetoond dat papiervlokken zelfs minder snel branden dan glas of steenwol. Mede hierdoor is het een geschikt materiaal voor dakisolatie.

 

 

Offertes voor dakisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten